Nyköpings naturliga mötesplats

4 snygga trender för våren som alla kan bära

Vare sig du gillar att vara först med det senaste eller vill göra mer tidlösa investeringar, så listar vi här fyra vårtrender inom damkläder och herrkläder för 2019. Dessa teman är alltså helt rätt i vår och kan bäras med stolthet även kommande säsonger.

Öppettider

Vardagar 10.00-19.00
Lördagar 10.00-16.00
Söndagar 12.00-16.00

Våren är exotisk

Animaliska print hos Jeansbolaget

Det är mycket mönster på modevisningarna för vårkollektionerna och den starkaste trenden är de djurmönstrade plaggen. Precis som prickigt, blommigt och randigt, kommer djurmönstrade plagg att kännas både stilrena och snygga många år framöver.  Vårt råd är därför att satsa på något exotiskt till din garderob, nu när det finns så många snygga valmöjligheter i butikerna. Du hittar många djurmönstrade plagg på bland annat Jeansbolaget och Gina Tricot.

Men precis som djurmönstrat, blommigt och randigt, kommer prickiga plagg att kännas både stilrena och snygga många år framöver.

Beige från topp till tå är looken

Vi gissar att många av oss har minst ett beiget plagg hemma? Kanske en stickad tröja, ett par chinos eller en ljus trenchcoat eller kortare jacka? Saknar du dessa är det tidlösa klassiker som alltid kommer att vara praktiska. Till våren och sommaren 2019 kan du dessutom klä på dig samtliga av dina beige plagg samtidigt! Den monokroma looken i ljusa toner fixar du snyggast med att blanda naturliga material som bomull och merinoull i olika texturer. Känner du dig blek i beige? Bär en färg som du passar i bättre, nära ditt ansikte. Många beigea plagg hittar du på Gina Tricot.

Slitstarkt som håller måttet

Beigea toner hos Gina Tricot

Denna trend har legat och pyrt ett tag nu och till våren kokar den för fullt. Stilen kallas “Utility” och syftar till slitstarka och praktiska kläder i neutrala toner. Byxdressen som har funnits med i tidigare säsonger och nu syns även en modell som på engelska heter “boiler suit”och är ungefär en verkstadsoverall som täcker armar och ben. Byxor, skjortor, blusar och jackor med fickor utanpå plagget ger dig också rätta looken. Utility-kläder finns på flertalet butiker i Vågen och Krämaren, men att börja på Gina Tricot och Åhléns är en bra start.

Pigga upp med rätt färg

Våren 2019 varar påsken hela säsongen. Gult är färgen nästan alla designers satsat på, både inom mode och inredning. Sällan har en branch varit så eniga som nu och det finns många valmöjligheter att bära gult. Den ovana gör klokt i att kanske börja med en accessoar, som en väska eller sjal? I hemmet gör den sig jättefint med jordnära toner, tänk bara hur fin den är i naturen. Satsar du på ett gult plagg, hitta ett i en ton som du passar i (en kall eller varm ton. Till exempel drar de kalla nyanserna mer åt citron och de varma mer åt senap. Kom in och prata med oss i butikerna så hjälper vi dig att hitta en bra nyans. Gina Tricot erbjuder flertalet härliga kläder i gula toner.

Beigea toner hos Gina Tricot
Animaliska print hos Jeansbolaget
Animaliska print hos Jeansbolaget
Gul topp och jeans Gina Tricot
Kläder på stång Gina Tricot