Nyköpings naturliga mötesplats

Därför ska du träna utomhus

Våren har anlänt och gruset har börjat borstas bort från vägarna. Äntligen kan du förflytta träningen utomhus igen. Här listar vi alla positiva effekter som utomhusträning ger.

Öppettider

Vardagar 10.00-19.00
Lördagar 10.00-16.00
Söndagar 12.00-16.00

Att gå eller springa är miljövänligt

Att förflytta sig genom att gå eller springa är ett miljövänligt, meditativt och hälsosamt sätt att motionera. Att bära med sig en stegmätare är populärt idag och många har målsättningen att få ihop 10 000 steg på en dag, vilket motsvarar ungefär 6 kilometer. Viktigt att tänka på då är att ha bra skor, eftersom du belastar din kropp 10 000 gånger! Intersport är en av Örebro citys största sportbutiker och de kan hjälpa dig att hitta de perfekta skorna anpassade efter:

  •         Din kroppsvikt och ditt löpsteg
  •         Underlaget du har tänkt att transportera dig på
  •         Din önskade prisbild och andra önskemål

 

Du kan öka ditt välmående

Frisk luft och tillskott av D-vitamin är solklara anledningar till att vistas utomhus. Att du också slipper trängas med andra människor i en träningslokal i förkylningstider är ett plus. Att ta en promenad på cirka 60 minuter hjälper till att stärka skelett, lungor och hjärta. Du kan också förebygga sömnproblem. Känner du ändå att du besväras av allergier, är lite vårtrött eller behöver annan hälsorådgivning är du välkommen till Apotek Hjärtat, Hälsokraft eller Kronans Apotek.

Att träna med kroppen som vikt funkar överallt  

En annan av våra stora sportaffärer, Stadium, listade nyligen några heta träningstrender för 2019 och en av dem var att träna med kroppen som viktmotstånd. Det vill säga utan redskap och maskiner. Att göra enkla basövningar som armhävningar, benböj, utfallssteg eller pulshöjande hopp, funkar var som helst och dessutom på liten yta. Det är både tidseffektivt och skonsamt, vilket ligger i tiden. Snygga träningskläder som både skyddar mot regn, vind och sol finns i butiken nu.

När du tränar högintensiv träning, produceras och frigörs mängder av endorfiner, som får oss att blir gladare och mer tillfreds. Ett sätt att träna högintensiva intervaller är via löpning eller på cykeln.

Du minskar stress

En annan trend som nämndes var högintensiv träning. Att träna i kortare och mer intensiva intervaller är ett tidseffektivt sätt att få en bättre kondition och allsidig träningseffekt, beroende på vad du gör. När du tränar högintensiv träning, produceras och frigörs mängder av endorfiner, som får oss att bli gladare och mer tillfreds. Ett sätt är att träna högintensiva intervaller är via löpning eller på cykeln. Ett annat är att använda redskap som hantlar och kettlebells eller gymband som går att fästa i en stolpe eller i ett träd.