Nyköpings naturliga mötesplats

Har du kollat in det säkraste vårtecknet ännu?

Det finns nog inget så säkert vårtecken som ett par nya sneakers. Här kommer det du behöver veta om vårens skoinköp.

Öppettider

Vardagar 10.00-19.00
Lördagar 10.00-16.00
Söndagar 12.00-16.00

Förutom att sneakers är bekväma att gå i, kan de användas till många fler tillfällen än bara träning. Sneakers är en perfekt vardagssko och det finns många modeller i olika prisklasser att välja mellan. Sitter du och funderar över ifall du ska satsa på en klassisk sko eller en mer trendig variant? Förhoppningsvis hittar du svaret här.

Den vita klassikern

Du har kanske redan sett dem på stan, de krispigt vita skorna som pryder mångas fötter? Klassiska vita sneakers är en stilsäker investering och är snygg att bära till både jeans, en bomullsbyxa, kjol eller klänning.

Du håller dina vita skor fräscha genom att torka av sulan med en blöt trasa eller använda en liten borste med tvättmedel anpassad för skor. Du kan också köpa nya skosnören vid behov, som finns att hitta i våra skobutiker eller sportaffärer i Örebro.

Tre av de mest klassiska vita modellerna är

  •  ”Classic”, Superga
  •   ”Chuck Taylor”, Converse
  •   ”Stan Smith”, Adidas

Den supertrendiga retrosneakern

På modevisningarna i Paris och London inför våren, syntes sneakers med minst sagt greppvänlig sula som nästan påminner om ett bildäck. Många märken har redan anammat trenden med den bastanta sulan.

Från Filas profilering med Björn Borg på 1980-talet, till att vara en populär basketsko på 90-talet, har märket stått sig över decennierna och våren 2019 kommer just denna trendiga modell starkt. Fråga efter en Chunky sneaker på Deichmann i Örebro city som har många varianter inne.

Ifall du vill se välklädd ut på jobbet i en sneaker, är en sko i skinn eller mocka med plattare sula att rekommendera. Välj gärna neutrala färger och kom ihåg att impregnera skorna för längre hållbarhet.

Sneakers att bära på jobbet

Ifall du vill se välklädd ut på jobbet i en sneaker, är en sko i skinn eller mocka med en plattare sula att rekommendera.

Välj gärna neutrala färger och kom ihåg att impregnera skorna för längre hållbarhet. Naturmaterial som andas funkar bättre och brukar vara skönare än syntetiska material för att slippa fotsvett, eftersom du troligen bär skorna inomhus. Här kan du gärna lägga lite extra pengar på en kvalitetssko, eftersom den kan förväntas hålla längre än en säsong. Kika in på Bergqvist skor för att hitta en ”casual” modell eller kika efter några av dessa stilsäkra modeller hos Intersport:

Tre stilsäkra modeller är:

  •      ”Slip-on”, Vans
  •     ”576”, New Balance
  •     ”Cortez”, Nike

Den snygga sportiga

Sist men inte minst måste vi slå ett slag för den sportiga sneakern. Stadium har fyllt på med modeller som flörtar med löparskon och är sköna att gå eller träna i. Här gör du rätt i att våga färg och testa olika material. Många modeller har lite futuristiska inslag som metallicfärger, plastdetaljer eller inbyggd strumpa. Ta ut svängarna, för visst är det väl så att vi lägger märke till ett par snygga skor?

 

Vårens snyggaste sneakers!