Nyköpings naturliga mötesplats

Sätt midjan i fokus

Klädbutikerna i Vågen och Krämaren är fyllda med plagg som hjälper dig att framhäva din midja. Här kommer våra tips på riktigt bra köp.

Öppettider

Vardagar 10.00-19.00
Lördagar 10.00-16.00
Söndagar 12.00-16.00

Omlottklänningen

Kjolar, blusar och klänningar i omlottmodell har blivit riktigt populära i modekretsar senaste åren och trenden fortsätter även under hela 2019. Kurviga figurer smickras av att ha omlottdetaljen vid naveln ungefär, medan en rakare kroppsform kan låta den falla ner till höften eller knyta den högre, precis under bysten. MQ i Örebro har ett urval av både klänningar och blusar i denna stil.

Trench coat

En traditionell trench coat är en kappa med dubbel knäppning och ett bälte i midjan. Ofta i beige, svart eller marinblått. Det finns många olika typer av trench coats i klädaffärerna i Örebro just nu, så du kommer med säkerhet att hitta en modell just du gillar. Även om du satsar på en mer modern variant utan de klassiska detaljerna, kommer denna vårkappa alltid vara ett riktigt bra köp, både för herr och dam. Hos GANT i Krämaren hittar du en klassisk modell.

Ett snyggt bälte

Bältet är en omtyckt accessoar och den som vågar, satsar på ett brett alternativ att bära utanpå kläderna. Varför inte ha den som en snygg detalj över kavajen? Även här finns alternativ för den som inte vill framhäva sitt område runt naveln. Ett tunnare skärp runt höften blir en snygg detalj i din look. Hitta skärpet som kompletterar din look på Gina Tricot eller MQ.

Att knyta band i håret är ett billigt sätt att uppdatera din vanliga stil, precis som en knut eller rosett i midjan. Ett annats stiltips är att hänga en tunn sjal som en slips runt halsen när du bär skjorta.

Smockmidjan

Smock är en elastisk rynkning man syr in i ett plagg, både för att hålla in vidden och för att få en dekorativ effekt. Eftersom sömmen är elastisk är det också ett bekvämt sätt att sätta fokus på valda delar på kroppen, såsom midjan. De snyggaste blusarna med smockdetaljer finner ni på Gina Tricot i Örebro City.

Knuten på rätta stället

Rosetterna fortsätter att dominera trendbilden våren 2019. Att knyta band i håret är ett billigt sätt att uppdatera din vanliga stil, precis som en knut eller rosett i midjan. Ett annat stiltips är att hänga en tunn sjal som en slips runt halsen när du bär skjorta.

Butikerna har många snygga alternativ att komplettera din garderob med.

Det finns också många plagg som har just den här  detaljen, som den så kallade ”paperbag-byxan”. Byxan känner du igen från sin höga midja och att den oftast har ett skärp som ”knyter påsen” runt kroppen. Även många kavajer, blusar och koftor i våra butiker kommer med det snygga midjebandet.

I denna artikel lyftes ett urval av klädbutikerna i Vågen och Krämaren fram. Klicka här för att se ännu fler klädbutiker i Örebro.

Shoppingtips!