Nyköpings naturliga mötesplats

Ingen present till Alla hjärtans dag än?

En bok är aldrig fel. Akademibokhandelns personal tipsar om de allra hetaste kärleksskildningarna just nu.

Öppettider

Vardagar 10.00-19.00
Lördagar 10.00-16.00
Söndagar 12.00-16.00

Visserligen är kanske inte kärleksromaner för alla. Men om du vill ge bort en bok som kan plocka fram den sovande romantikern i en partner, singelkompis eller familjemedlem lagom till Alla hjärtans dag, så kommer här 7 tips på feelgoodläsning som den bokslukande personalen på Akademibokhandeln i Krämaren varmt rekommenderar.

Till karriäristen

Falla fritt av Helene Holmström, 2019 Lovereads
Ett omaka par, en attraktion omöjlig att motstå och förbjuden kärlek. En kvinnlig advokat på en av Stockholms mest framstående byråer och en man i ledningsgruppen på ett stort klädföretag som brinner för hållbarhetsfrågor blir genast attraherade av varandra när de möts. Att de står på motsatta sidor i en stor rättstvist som båda är fast beslutna att vinna, blir en spännande intrig i kittlande miljöer. Kämpa för kärleken eller sin sak, är frågan de behöver ställa sig.

Till systern

Älskar, älskar inte av Eleonor Sager, 2018 Lind & Co Förlag
Du får följa två systrar i Stockholm och livets olika vändningar kring systerskap, vänskap och kärlek. Två systrar med helt olika liv, den ena innetjej i Tv-branschen och de andra mer av en bohem. När lillasystern fattar ett beslut som storasystern inte kan stötta, hänger inte bara systrarnas relation på en skör tråd hela, utan den enes hela stabila grund svajar, och hon inser att hon kanske är på väg att förlora allt som egentligen är viktigt. Samtidigt ställs den andra inför ett avgörande och till synes omöjligt val. Vågar de låta hjärtat styra?

Till en matte eller husse

Drömmen runt hörnet, Lucy Dillon 2019 Bokförlaget Forum
”Drömmen runt hörnet” är den prisbelönade Lucy Dillons åttonde bok på svenska, en varm feelgoodroman med ingredienser som hemlig kärlek och härliga hundar. Här handlar det om Lorna som har sökt sig tillbaka till Longhampton för att förverkliga en dröm. Hon är plågsamt medveten om att hon måste hantera spöken från det förflutna. Hennes förr så tajta familj har splittrats och slutat att prata med varandra. Och själv har hon en dessutom en hemlig kärlek.

Till din man, pojkvän, pappa eller bror

Överlevaren av Nora Roberts 2019, Albert Bonniers Förlag
Denna kärleksroman är förklädd till en spänningsroman och passar den icke-romantiska deckarläsaren med lika delar thriller, kärleksroman och psykologisk studie i traumabearbetning. Boken skildrar en ung kvinna som blir vittne till en händelse där tre tonårskillar öppnar eld och skjuter vilt omkring sig och hennes två bästa vänner blir gärningsmännens offer. Tre år senare är hon en lovande konstnär som går sin egen väg. Men mardrömmen är inte över. Tillsammans med en annan av överlevarna, en ung man som numera är polis, måste hon förhindra att tragedin upprepas och att hitta viljan att leva efter att det värsta hänt, samt att våga öppna sitt hjärta och finna styrka i andra.

Till citypinglan

Livet på landet enligt Sophie Manie, Linda Netsman, 2019 Bladh by Bladh
Huvudrollsinnehavaren Sophie lämnar storstaden och sitt gamla jag och spontanköper sitt drömhus sedan barnsben. I hembyn. Mitt emot sina föräldrar… Det trehundra kvadratmeter stora stenhuset från 1850 har visserligen stor potential, men, likt Sophie själv, behöver det en hel del kärlek och omsorg för att återse sina glansdagar. Ett perfekt projekt för Sophie, som med hull och hår tar sig an huset, sig själv, drömmarna, relationerna, utmaningarna och livet på landet.
Boken har kallats underhållande, rapp, komisk, snabb i repliken, omtumlande, ömsint, kärleksfull och välskriven. Lite ”Bridget Jones möter Sex and the city” sa en av recensionerna.

Till den traditionella som älskar en klassiker

Novellsamlingen Fyra Noveller om Kärlek, 2017 Novellix
Det här är en litterär pralinask fylld med berättelser om kärlek: Om stark förälskelse och om brustna hjärtan. Om fåfänga och ondska, omtanke och besvikelse. Fyra noveller skrivna av några av våra mest älskade författare genom tiderna.

Asken innehåller fyra böcker:
Oscar Wilde – Näktergalen och rosen & Lady Alroy
Mary Shelley – Kärleksprövningen
Lev Tolstoj – Efter balen
Virginia Woolf – Arvet

Till den unga romantikern

Nu och för alltid, Lara Jean Jenny Han 2018, Southside Stories
Den tredje och sista delen om Lara Jean har världens bästa sista år på high school. Och hon har så mycket kvar att se fram emot! En klassresa till New York, att gå på balen med pojkvännen och hennes pappas stundande bröllop. Sedan ska hon börja på ett närbeläget college så att hon fortfarande kan åka hem och umgås med familjen på helgerna. Livet kunde inte bli mer perfekt! Tills hon helt plötsligt får oväntade nyheter som vänder upp och ner på allt.
De tidigare böckerna har filmatiserats för Netflix och har varit mycket populära bland tonårstjejer i världen.

7 tips på feelgoodläsning